| Bertram túrótorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg édes omlós keksz (pl. Győri Édes) 10 dkg vaj 40 dkg krémsajt (4 "tömlő" Mackó tejszínes krémsajtot használtam) 25 dkg félzsíros túró 2 dl 20%-os tejföl kb. 5 ek. cukor (ízlés szerint, de ne legyen túl édes!) 1-2 cs. vaníliás cukor citromhéj 3 tojás 5 nagyon szűk ek. liszt kis csipet só (a krémsajt sós!) 30-50 dkg ízlés szerinti gyümölcs a tetejére gyümölcsöntet, vagy kikevert, higított dzsem Elkészítés: A kekszet ledaráljuk, az olvasztott, langyos vajjal összegyúrjuk, egy tortaforma aljára nyomkodjuk. Ráterítjük a jellege szerint tisztított, darabolt és nagyon alaposan lecsepegtetett gyümölcsöt. Elkészítjük a krémet: a túrót villával összetörjük vagy áttörjük, belekeverjük a krémsajtot, az egész tojásokat, a tejfölt, cukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat, végül csomómentesen a lisztet. Ezt a híg krémet a gyümölcsre simítjuk, és előmelegített sütőben kb. 45-55 percig sütjük, míg a teteje épp rózsaszín kezd lenni, túlsütni nem szabad. Higított dzsemmel, vagy gyümölcsöntettel tálaljuk. Tanácsok: Az amerikai sajttortára emlékeztető gyümölcsös, túrós változat, nagyon finom és kiadós. A receptet beküldte: Corra Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |