| Sárgabarackos linzer-piskóta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Az alsó tésztához: 25 dkg sütőmargarin vagy vaj 1 tojás 15 dkg cukor 35 dkg liszt 1 csomagsütőpor pici só A felső részhez: 4 tojás 1 citrom reszelt héja 3 evőkanál liszt 4 evőkanál cukor 1/2 csomag sütőpor pici só 1 evőkanál olaj 1 evőkanál kakaópor Valamint: 60 dkg sárgabarack 1 kávéskanál őrölt fahéj Elkészítés: A barackokat kimagozom és 4 felé vágom. Az alsó tésztához a hozzávalókat egy tálban összedolgozom, ha elválik az edény falától, belenyomogatom egy közepes méretű tepsibe. 190 fokra előmelegítem a sütőt. A negyedelt barackokat szépen sorban ráteszem a tésztára, majd a sütőben 25 percig elősütöm. A felső tésztához a tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem. A sárgájához hozzáadom a cukrot, az olajat, a reszelt citromhéjat, és géppel pár percig keverem, majd mehet bele a kakaópor, a liszt, a sütőpor, végül óvatosan a fehérjehab (ez egy kakaós piskóta). Kiveszem a sütőből a barackos tésztát, megszórom fahéjjal és cukorral, majd ráöntöm a piskótát a tetejére. 170 fokra visszaveszem a sütőt, és további 20 percig sütöm. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |