| Kakaós-sárgabarackos süti receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 25 dkg por cukor 6 dkg vaj 1 tojás 3 dkg kakaó + a szóráshoz 2 dkg finom zsemlemorzsa 24 dkg liszt 10-15 db sárgabarack kockára vágva 1 csomag sütőpor 1 evőkanál rum kb. 2, 5 dl tej lekvár a tészta kenéséhez A habhoz: 5 tojásfehérje 25 dkg kristály cukor 2-3 db nagyon érett sárgabarack vagy 1-2 evőkanál baracklekvár Elkészítés: A cukrot, a vajat és a tojást habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaót és összekeverjük, beleszórjuk a zsemlyemorzsát, beleöntjük a tejet és a rumot, a sütőporral összeszitált lisztet és a kockára vágott barackot, alaposan összekeverjük /kevert tészta/. Kikent és lisztezett formába öntjük, 180-190 fokra előmelegített, majd mérsékelten meleg sütőben lassan sütjük kb. 40 percig. Közben a tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot és a barackot, gőz fölött tovább verjük, amíg sima lesz. Amikor langyosra hűlt a sütemény, megkenjük lekvárral, ráhalmozzuk a habot, amit kakaóporral megszórunk. Kockákra vágva tálaljuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |