| Sárgabarack torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 6 főre A piskótához: 6 tojás 6 púpos ek liszt 6 púpos ek cukor ½ cs sütőpor baracklekvár A krémhez: 3 dl turmixolt sárgabarack 1 dl víz 1 cs citromos gyümölcskocsonya por 3 dl Hulala vagy tejszínhab cukor 3-4 db sárgabarack Elkészítés: Az egész tojásokat a cukorral nagyon habosra verjük. A lisztben elkeverjük a sütőport, és kézi habverővel lazán beleforgatjuk a habos masszába. Sütőpapírral bélelt nagy tepsibe simítjuk, és sütőben megsütjük. Megkenjük baracklekvárral, pizzavágóval másfél cm-es csíkokra szeleteljük. Az első csíkot feltekerjük, egy kapcsos tortaforma aljára tesszük középre, és a többi csíkkal egy nagy csigalapot készítünk belőle. (A lépésekről fotók itt.) Erre öntjük a krémet, majd a maradék tésztából hasonlóan, mint az alja, csigalapot készítünk a tetejére. Krém: A sárgabarackokat leforrázzuk, lehúzzuk a bőrét, és összeturmixoljuk. Annyit készítünk, hogy 3 dl legyen. A gyümölcskocsonya port 1 dl forró vízben feloldjuk. (Legjobb úgy készíteni, hogy a mikróban felmelegítjük a vizet, beleszórjuk a port, kevergetjük, majd visszatesszük a mikróba 1 percre, vagy szükség szerint még további 1-1 percre, míg feloldódik teljesen. Ne forrjon!) Langyosra hűtjük, majd összekeverjük a barackvelővel. Ízlés szerint édesítjük. (A képen Xukorral édesítettem, hogy diétázó családtagjaim is fogyaszthassanak belőle.) A tejszínt felverjük kemény habbá, és belekeverjük a zselés barackot. Nem kell túl óvatosnak lenni, mert nem esik össze nagyon a hab, és hűlés után nagyon jól szeletelhető, kemény lesz a krém. A hűtőben alaposan lehűtjük, körbevágjuk késsel a forma oldalán, tálat teszünk a tetejére, és így borítjuk át a tálra. (Az alja lesz felül.) Porcukorral meghintjük, de készíthetünk rá valamilyen díszesebb bevonatot is. Tanácsok: sütési hőfok: 180°C sütési mód: alul-felül sütés tepsi mérete: 30x40 cm A receptet beküldte: MRG1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |