Tutireceptek.hu fejléc

Spárga, vagy karfiol fasírt recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
Fehér spárga, vagy karfiol

cukor
liszt
ételízesítő
tojás
tejföl

Elkészítés:
Ha spárgából készítem, akkor a spárgát vékonyan megpucolom, kb 1 cm hosszú darabokra darabolom, és cukros- sós vízben megfőzöm. Leszűröm, és 1 nagyobb tálba öntöm. Adok hozzá lisztet, tejfölt, tojást, kis sót, ételízesítőt, és összekeverem. Az így kapott masszának közepesen sűrűnek kell lennie. Serpenyőben olajat melegítek, és a kapott spárgás tésztámat evőkanállal szaggatom bele, majd kicsit laposabbra formálom a kanállal. Pirosra sütöm.
Ha karfiolból készítem, akkor a megtisztított karfiolrózsákat sós vízben megfőzöm jó puhára, leszűröm, nagyobb tálba teszem, és villával összetöröm. A továbbiakban ugyanúgy járok el vele, mint a spárgás verziónál.
Arra kell figyelni, hogy a zöldség legyen több a fasírt tartalmánál, ne a tészta.

Tanácsok:
Nagyon finom, laktató, és egyszerű étel, mely gyerekeknek is gyorsan kedvencévé válik.
Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: bubó bubó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meleg spárgasaláta » Töltött fasírt sonkával » Marhahúsos fasírtpogácsa » Könnyű spárga leves
» Tejfölös karfiol leves » Tavaszi spárgaleves » Sertésborda karfiollal » Brokkoli fasírt
» Patiszon fasírt » Túrós karfiol » Krémleves karfiolból » Karfiolos busasaláta
» Karfiolpüré-leves » Vega rakott karfiol » Töltött karfiol » Karfiol sajttal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.