| Brokkolis korongok joghurttal receptZöldséges ételek Hozzávalók: 80 dkg brokkoli 2 gerezd fokhagyma 1 csokor petrezselyem 2 tojás 4 evőkanál búzakorpa 3 dl joghurt 1 csipet szerecsendió 1 csipet chili paprika 6 evőkanál olaj Elkészítés: A brokkolit megtisztítjuk, rózsákra szedjük, megmossuk, és enyhén sózott vízben kb. 10 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük. A fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, lerázzuk róla a vizet és felaprítjuk. A leszűrt brokkolit turmixgépben simára keverjük. Hozzáadjuk a tojást, a korpát, a fokhagymát, a petrezselymet, megsózzuk, borsozzuk és összekeverjük. A masszát kb. 20 percig pihentetjük, hogy a korpa megdagadjon benne. A joghurtot simára keverjük a fűszerekkel, sóval, borssal ízesítjük, és amíg a lepényeket megsütjük, a hűtőbe tesszük, hogy kicsit összeérjenek az ízek. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, kanállal kis korongokat rakunk a forró olajba, és mindkét oldalukat szép aranysárgára sütjük, egy-egy oldalát kb. 3 percig. Papírszalvétára szedjük, leitatjuk róluk a felesleges olajat. Forrón, a lehűtött joghurtöntettel kínáljuk. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |