| Pakora receptZöldséges ételek Hozzávalók: 40 dkg csicseriborsóliszt 2 ek. kalinji 0.5 kk. őrölt fahéj 0.5 kk. chilipor 4 kk. őrölt koriander 4 kk. őrölt római kömény 3 kk. kurkuma 0.5 kk. hing 4 kk. só 4-5 dl hideg víz 1.5 kg zöldség (kisebb rózsákra szedett karfiol, vagy vékony karikákra vágott burgonya, padlizsán, cukkini, kaliforniai paprika, csíkokra vágott sárgarépa) olaj a sütéshez Elkészítés: A csicseriborsólisztbe szórjuk a fűszereket. Kevés vízzel csomómentesre keverjük, majd folytonos kevergetés közben annyi vizet adunk hozzá, hogy sűrű palacsintatészta legyen, amely nem folyik majd le a zöldségekről. 10-15 percig pihentetjük. Közben megmossuk és felvágjuk a zöldségeket, majd habverővel alaposan megkeverjük a tésztát. Egyenként belemártogatjuk a zöldségeket, majd azonnal beletesszük a felmelegített olajba, amely ne legyen túl forró, mert belül nyers marad a pakora, de ne legyen hideg sem, mert akkor megszívja magát a zöldség. Aranybarnára sütjük, és egészen forrón, csatnival tálaljuk. A receptet beküldte: Winter Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |