Tutireceptek.hu fejléc

Sajttal töltött csirkecomb káposztás bundában recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
csirke alsó- vagy felső comb (személyenként 2 db, illetve étvágytól függő...),
sajt,
édes káposzta,
szárnyas fűszerkeverék,
só,
bors,
őrölt kömény,
liszt,
tojás,
zsemlemorzsa,
ételízesítő.

Elkészítés:
A szép, egészséges édes káposztáról annyi levelet fejtek le, ahány combot készítek.
Forrásban lévő ételízesítős vízben felteszem főni, de csak annyira, hogy könnyen formázható legyen.
Míg a káposztalevelek puhulnak, addig előkészítem a húst.
A csirkecomb bőrét lehúzom, a csontot éles késsel kiemelem belőle, majd a helyére kisujj vastagságú sajtot teszek.
(Én ementálit tettem, de lehet trappista vagy ki milyet szeret.)
Beszórom fűszerkeverékkel, majd félreteszem.
A káposztaleveleket leszűröm, kicsit hűlni hagyom.
Előkészítem a panírozáshoz valókat.
A tojásba sót, borsot és őrölt köményt is teszek.
Mire ezzel elkészülök, a káposztalevelek egy kicsit meghűlnek, és könnyen be tudom velük burkolni a csirkecombokat.
Úgy, mint a töltött káposzta készítésénél.
A két végét begyűröm, így nem tud belőle kicsúszni a comb.
Ezután a szokásos módon bepanírozom, majd szép aranybarnára sütöm.
Tetszés szerinti köret adható hozzá, én vajas törtburgonyával kínáltam.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Káposztás pogácsa » Karfiol sajttal » Sült töltött birsalma » Velővel töltött csirke
» Körözöttel töltött paprika » Bécsi töltött fánk » Lencsepüré sajttal » Tejfölös csirkecombok
» Töltött bundás » Finom káposztás pogácsa » Töltött tojás » Tojással töltött zsemle
» Áfonyával töltött alma » Káposztás-virslis kifli » Fokhagymás csirkecombok » Töltött paradicsompaprika


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.