Tutireceptek.hu fejléc

Sajttal töltött csirkecomb. recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 db csirkecomb,
15 dkg reszelt rokfort,
2 db egész tojás,
1 ek tejföl + 2 dl tejföl,
1 dkg vaj,
1 mk currypor,
só és törött fekete bors ízlés szerint,
liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz.

Elkészítés:
A csirkecombokat kicsontozzuk és jól megsózzuk. A reszelt sajt egyharmadát összekeverjük 1 tojássárgájával, 1 evőkanál tejföllel, sóval, a borssal és a curryvel. A combok egyik felére rákenjük a masszát, majd a kenetlen felét ráhajtva a négy combból négy "táskát" kapunk. A "táskákat" hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük, és lisztben, a maradék habosra felvert tojásban, valamint a zsemlemorzsában megforgatjuk. 170 fokra felhevített olajba tesszük, és szép pirosra megsütjük (8-10 perc). Közben a megmaradt reszelt sajtot, a tejfölt, sót és borsot összekeverjük, és a megsült, lecsöpögtetett húsra kenjük. Előmelegített, forró sütőben addig pirítjuk, amíg a sajt ráolvad. Nem szabad sötétre sütni! Párolt vajas zöldséggel tálaljuk. Nagyon finom, ám kissé munkaigényes.


A receptet beküldte: Reiki


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött padlizsán 2 » Marhahússal töltött pita » Padlizsánkrém juhsajttal » Sajttal töltött tojás
» Sajttal sütött burgonya » Galyasági töltött tojás » Töltött fasírt sonkával » Töltött burgonya májjal
» Töltött kovászos uborka » Töltött paradicsomgombák » Töltött cékla » Töltött csiga másként
» Gombával töltött burgonya » Sonkával töltött kenyérke » Nagy sajttál » Neszmélyi töltött hús


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.