| Sajtsaláta-egyszerűen és finoman receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 2 tasak salátapor(lehetőleg kapros, vagy fokhagymás, mixelni is lehet a kettőt, vagy el is lehet hagyni és friss zöldségekkel lehet bolondítani) 1 fej lilahagyma kb. 3-4dl natúrjoghurt 1-2 db kígyóuborka paradicsom(amennyit szertnénk) Sajtok( mozarella, feta, trapista, füstölt sajt..stb.) Elkészítés: A salátaport beleöntöm egy olyan tálba, amiben jól meglehet keverni később a salátánkat. Ráöntöm a natúrjoghurtot és félreteszem, hogy egy kicsit összeérjenek az ízek. Addig a lilahagymát apróra felvágom és a salátaalapba öntöm. A kígyóuborkát, paradicsomat egyforma nagyságúra felkockázom és szintén az alapba öntöm, összekeverem. A sajtokat is felvágom és keménység szerint adom a salátához.( a legpuhább utoljára, hogy a keverésnél ne törjön össze. Hűtőbe teszem, bár azzonal fogyasztható! Tanácsok: aki szereti a hagymát, póréhagyma karikákkal megbolondíthatja a salátát! Elkészítési idő: 15 perc Kalóriatartalom: 340 kcal A receptet beküldte: mana14 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |