| Sajtpuffancs receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 2,5 dl tej, 8 + 15 dkg margarin, csipet só, 16 dkg liszt, 3 egész tojás + 1 sárgája, 12 dkg reszelt sajt, 15 dkg sajtkrém, Elkészítés: A 2,5 dl tejet a 8 dkg margarinnal és a sóval felforraljuk. Lassan, állandóan keverve beleszitáljuk a lisztet, majd addig főzzük, míg el nem válik az edény falától. Ha kihűlt, belekeverjük egyenként a 3 egész tojást és a reszelt sajtot. Dió nagyságú golyókat formálunk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megkenjük egyenként a tojás sárgájával, majd forró sütőben kezdjük el sütni, néhány perc után mérsékeljük a sütő hőfokát. Ha aranysárgára sűlt, kivesszük és félretesszük. Közben elkészítjük a tölteléket: a 15 dkg margarint jól elkeverjük a sajtkrémmel. Ha kihűltek a golyók, a tetejüket levágjuk, megtöltjük a krémmel, majd a kalapjukat visszatesszük. Tanácsok: Natúr sajtkrém helyett használhatunk ízesítettet is /pl füstölt sajtos, zöldfűszeres, fokhagymás, stb./ azzal is nagyon finom. Kiadós. A receptet beküldte: Magdi8 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |