Tutireceptek.hu fejléc

Krumplilángos 2 recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
75 dkg főtt, áttört burgonya
20 dkg sima liszt

zsír vagy olvasztott vaj a lángosok megkenéséhez

Elkészítés:
A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, áttörjük vagy megreszeljük, megsózzuk, és a liszttel együtt sima tésztát gyúrunk belőle. A tésztából hengert formálunk, és vastagon fölszeleteljük, majd a jól meglisztezett gyúródeszkán minden tésztakarikából egy-egy lángost nyújtunk, és a forró tűzhelylapon vagy a gázlángra helyezett vaslapon mindkét felét megsütjük. A megsült lángosokat megkenjük olvasztott zsírral vagy vajjal.


A receptet beküldte: cirmesitompika

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krumplilángos » Tepertős krumplilángos » Pogácsa » Kokorádé
» Kókuszos banán nasi » Sajtos stangli » Mini fűszeres fánkocskák » Sajtroló
» Sajtos puffancs » Sajtos rúd III. » Sonkás - sajtos tekercs » Egyben sült pogácsa
» Sajtos guba » Sajtos muffin egyszerűen » Sós-magos pálcikák » Sajtos pogácsa gyorsan


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.