Tutireceptek.hu fejléc

Krumplilángos 2 recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
75 dkg főtt, áttört burgonya
20 dkg sima liszt

zsír vagy olvasztott vaj a lángosok megkenéséhez

Elkészítés:
A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, áttörjük vagy megreszeljük, megsózzuk, és a liszttel együtt sima tésztát gyúrunk belőle. A tésztából hengert formálunk, és vastagon fölszeleteljük, majd a jól meglisztezett gyúródeszkán minden tésztakarikából egy-egy lángost nyújtunk, és a forró tűzhelylapon vagy a gázlángra helyezett vaslapon mindkét felét megsütjük. A megsült lángosokat megkenjük olvasztott zsírral vagy vajjal.


A receptet beküldte: cirmesitompika

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tepertős krumplilángos » Krumplilángos » Tejfölös kapros lángos » Krumplitortilla
» Sajtos bogyó » Apró sajtos kifli » Andi krumplis pogácsája » Kelt burgonyás pogács
» Fűszeres-vajkrémes pogácsa » Kókuszos banán nasi » Sajtos puffancs » Töltött csiga
» Libatöpörtyűs bucik » Datolya-csók » Cigány pogácsa » Töltött kifli másképp


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.