| Ropogós gyömbéres hering receptHalas ételek Hozzávalók: -75 dkg-nyi kis heringek, -1 gyömbérgumó (vagy egy kávéskanál õrölt gyömbér), -1,5 evõkanál búzaliszt, -1 evõkanál só, -Petrezselyemzöld, -Olaj a sütéshez. Elkészítés: Vágjuk be hosszában a hasuk felõl a halakat. Vágjuk össze a gyömbért. Sózzuk meg és gyömbérrel dörzsöljük be a halakat kívül-belül. Hagyjuk állni három óra hosszat. Forgassuk lisztbe, tegyük félre még 30 percig. Hevítsük fel az olajat, süssük ki benn kettesével a halakat 2-5 perc alatt. Tartsuk melegen tálalásig. Rakjuk újra olajba az összes sült halat és süssük át. Így egészen különlegesen ropogóssá válnak. Tálalása és fogyasztása forrón ajánlott. A receptet beküldte: imolaviola Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |