Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos zellerkrémmel töltött gombafejek csicseriborsóval recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
- 6 nagyobb fej gomba, kb. 500 gr
- 1 almányi nagyságú zellergumó
- 5 dkg parmezán sajt
- 5 dkg füstölt félkemény sajt
- 1,5 dl 20 %-os főzőtejszín
- szárított petrezselyem
- 1,5 dl csicseriborsó (kb. 15-20 dkg)

Elkészítés:
A csicseriborsót 1 éjszakára előre áztassuk be és így kb. 30-40 perc alatt puhára fő.
Ha nem áztattuk be, akkor sokkal tovább kell főzni és olvastam egy mediterrán szakácskönyvben, hogy késhegynyi szódabikarbónát szórjunk a vízbe, mert az elősegíti a borsó puhulását. Jómagam ezt a módszert még nem próbáltam, mert környezetvédő és energiatakarékos módon inkább be szoktam áztatni a csicseriborsót, barna rizst, sárgaborsót, stb. előre.

Amíg fő a csicseriborsónk, addig a gombafejeket megtisztítjuk. A gombák szárait eltávolítjuk a fejekből és a gombafejeket sós vízben megpároljuk.
A gombaszárakat feldaraboljuk kockákra, valamint a zellert is, aztán először a gombát kezdjük el megpárolni ugyancsak sós vízben és kb. 10 perc múlva a zellert is hozzátesszük. Amikor már a gomba- és a zellerdarabok is puhára párolódtak leöntjük róla a felesleges vizet. Hozzáadunk 3 evőkanálnyi tejszínt és botmixerrel krémes állagúra daráljuk. Ezt a pépet megszórjuk néhány csipetnyi petrezselyemmel, aztán belereszeljük a parmezánt valamint a füstölt sajtot és jól összekeverjük.

A megfőtt csicseriborsónak kb. A felét egy kis tálba tesszük és botmixerrel pépesítjük, ezután hozzákeverjük a maradék borsóhoz és hozzáadunk annyi tejszínt vagy akár tejet, amitől éppen csak krémes lesz, mint egy főzelék.

Amikor már kihűltek annyira a gombafejek, hogy meg tudjuk fogni őket, a sajtos zellerkrémet 6 felé szétosztva "megpakoljuk" a gombafejeket úgy hogy a gombafejek, mint a kis tál álljanak a fejüket megfordítva.
A mini mozzarellákat kettévágjuk és a krém tetejébe nyomunk 3-3 fél darabkát. Így a mozzarellával megspékelt töltött gombafejeket zsemleszínűre grillezzük. Ne aggódjunk, ha a mozzarella a krémmel együtt itt-ott leolvad a gombáról, éppen ettől lesz a látványa guszta!

Tanácsok:
A recept 2 főre készült.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Kocsó Vik

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: kocso.viktoria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Körtés-kéksajtos csirke » Sajtos csiga másképp » Isteni sajtos omlett » Gombás töltött cukkini
» Töltött padlizsán » Sajtos hagymaleves » Réteges sajtos kifli » Sajtos cukkinis palacsinta
» Sajtos tepsis burgonya » Rakott sajtos pulyka » Sajtos csirkemáj-rizottó » Töltött zöldsaláta
» Különleges töltött borda » Sajtos karfiol sonkával » Tejfölös-sajtos pogácsa » Burgonyás sajtos fasírt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.