| Körtés-kéksajtos csirke receptHúsételek Hozzávalók: 1 csirkemellfilé, olívaolaj, só és frissen őrölt bors, 5 dkg vaj, 2 evőkanál liszt, 2 db körte, fél citrom leve, 1 evőkanál juharszirup, 2-3 ág rozmaring, 10 dkg kéksajt, 0,5 dl fehérbor. Elkészítés: A csirkemellet csíkokra vágom, majd sózom, borsozom és átforgatom a lisztben, hogy sütéskor a csíkok ne tapadjanak egymáshoz. Aztán meghámozom a körtéket, vékony gerezdekre vágom, majd meglocsolom mindegyiket pár csepp citromlével és ezeket is félre teszem. A csirkecsíkokat kevés olajon aranybarnára pirítom, majd szűrőlapáttal kiszedem mindegyiket a serpenyőből és egy tányérra téve ismét félre teszem. A vajat kevés olívaolajjal együtt megolvasztom a serpenyőben, majd hozzádobom a körtét és enyhe karamellizálódásig párolom-pirítom a szeleteket. Amikor ez kész, hozzáöntöm a bort és megvárom míg az alkohol teljesen elpárolog. Ekkor a boros karamellizált körtéhez csurgatom a juharszirupot és visszateszem a húst is. Néhány keverés után jöhet az apróra vágott rozmaring is. Az egészet kicsit összepárolom, végül a tálalás előtt a körtés csirkére rámorzsolom a kéksajtot is. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |