| Sajtos-túrós pogácsa (kb.60 db) receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 1 dl tej 1 csapott ek.cukor 3 dkg élesztő 60 dkg liszt 25 dkg margarin 15 dkg tehéntúró 15 dkg juhtúró 1 dl tejföl 2+1 tojássárgája 1 ek.só 10 dkg reszelt sajt Elkészítés: Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk.Az átszitált lisztet a margarinnal(gyors mozdulatokkal)összedolgozzuk-morzsoljuk.Hozzáadjuk az áttört túrót,az élesztős tejet,a tejfölben simára kevert 2 tojássárgáját és a sót.Összegyúrjuk,lágy tésztát kapunk.Meleg helyen fél órát kellni hagyjuk.Téglalap formájúra nyújtjuk és megszórjuk a sajt 2/3 részével,majd a hoszanti oldalán rétegszerüen feltekerjük.Ismét kellni hagyjuk.Egyetlen hosszú csíkot nyújtunk belőle,tetejét megkenjük a maradék 1 tojássárgájával,megszórjuk a maradék sajttal.Majd pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 200°c-ra melegített sütőben 20-25 percig sütjük.Langymelegen a legfinomabb. Tanácsok: Én csak tehéntúróval készitettem.Több sajtot tettem bele.Nem pogácsaszaggatót használtam,csak simán késsel kis kockákra vágtam,mert az újra összegyúrt tészta nem lesz leveles.Így viszont semmi "hulladék" nem keletkezett. Mindenkinek izlett. Elkészítési idő: 150 perc Kalóriatartalom: 84/db kcal A receptet beküldte: évybaby Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |