| Kétmagos pogácsa receptSütemények, édességek Hozzávalók: 20 dkg főtt krumpli 50 dkg liszt 15 dkg Ráma margarin 2 dl tejföl 1 db tojás 2,5 dk élesztő 1 csapott evőkanál só kevés cukor 5-5 dkg hántolt pirított napraforgó- és tökmag Elkészítés: A lisztet elmorzsolom a margarinnal (én robotgéppel vagy kenyérsütő géppel dagasztom), hozzáadom az összetört főtt krumplit (ha maradék főtt krumplit használok, akkor a legfinomabb reszelőn lereszelem. Közben az élesztőt egy kevés cukorral addig kevergetem, míg elfolyósodik (ez max. 2 perc), ezt belekeverem a tejfölbe a tojással és a sóval együtt, majd a liszthez adom. Jól kidolgozom, és vége felé hozzáadom a magokat. Hagyom egy órát kelni. Lisztezett deszkán kicsit szétnyomkodom, vastagabbra nyújtom, tetejét bevagdosom, kiszaggatom, egész tojással megkenem és 210 °C-os sütőben megsütöm. Tanácsok: (Aliz konyhája) A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |