Tutireceptek.hu fejléc

Kétmagos pogácsa recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
20 dkg főtt krumpli
50 dkg liszt
15 dkg Ráma margarin
2 dl tejföl
1 db tojás
2,5 dk élesztő
1 csapott evőkanál só
kevés cukor
5-5 dkg hántolt pirított napraforgó- és tökmag

Elkészítés:
A lisztet elmorzsolom a margarinnal (én robotgéppel vagy kenyérsütő géppel dagasztom), hozzáadom az összetört főtt krumplit (ha maradék főtt krumplit használok, akkor a legfinomabb reszelőn lereszelem. Közben az élesztőt egy kevés cukorral addig kevergetem, míg elfolyósodik (ez max. 2 perc), ezt belekeverem a tejfölbe a tojással és a sóval együtt, majd a liszthez adom. Jól kidolgozom, és vége felé hozzáadom a magokat.

Hagyom egy órát kelni. Lisztezett deszkán kicsit szétnyomkodom, vastagabbra nyújtom, tetejét bevagdosom, kiszaggatom, egész tojással megkenem és 210 °C-os sütőben megsütöm.

Tanácsok:
(Aliz konyhája)


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós zabpelyhes pogácsa » Barna sós pogácsa » Abbahagyhatatlan pogácsa » Sonkáspogácsa
» Olcsó pogácsa » Tejfeles pogácsa » Tepertős pogácsa 2 » Gombás krumplipogácsa
» Koktél pogácsa (Update3) » Szőrös pogácsa » Menyecske pogácsa » Zsíros pogácsa
» Házitündér sajtos pogácsa » Szezámmagos túrós pogácsa » Erdélyi tepertős pogácsa » Porhanyós sajtos pogácsa


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.