| Sajtos töltött gomba burgonyaágyon receptEgytálételek Hozzávalók: 10 dkg sovány sonka, 24 db nagy gomba 15 dkg vaj, 5 dkg zsemlemorzsa, 5 dkg reszelt eidami sajt, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem, fűszerkeverék, 1 kg burgonya, 4-5 dl tejföl Elkészítés: A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a sonkát felkockázzuk. A gombák szárait kitörjük, apróra vágjuk, majd a hagymával és a sonkával a vaj felében 5 percig pároljuk. Belekeverjük a zsemlemorzsát, a sajtot és a petrezselymet, majd fűszerekkel ízesítjük, és levesszük a tűzről. A többi vajat is megolvasztjuk, a felét tepsibe öntjük. A burgonyát megfőzzük, kicsit összenyomkodjuk, tejföllel meglocsoljuk, sózzuk. Ez lesz a gomba ágya. Ráhelyezzük a gombákat, megtöltjük a sonkás-masszával és tejfölös reszelt sajttal meglocsoljuk, pici vajat helyezünk rá. 25 perc alatt megsül. Könnyű saláta jó hozzá. Tanácsok: Nagyon kiadós gyors étel! Én sohasem pont annyit használok, mint a receptben van, hanem mindig ahogy sikerül. Mi rengeteg sajttal esszük! Jó étvágyat! Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: tina68 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |