| Sajtos párna, leveles tésztából receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta (500g), 20 dkg trappista sajt, 20 dkg gépsonka A kenéshez: 1 db tojás Elkészítés: Ha fagyasztott a leveles tésztánk, akkor első lépésben kiolvasszuk, majd kinyújtjuk nagyjából négyzet alakúra, amekkora méretre tudjuk. A kinyújtott tésztát középen félbevágjuk.A sonkát apró kockákra vágjuk, a sajtot lereszeljük. Az egyik tésztára tesszük a fele sajtot, majd eloszlatjuk rajta a sonka darabokat, és rátesszük a maradék sajtot. majd betakarjuk a tészta másik felével. Széleit körben lenyomkodjuk. Vízszintesen és középen hosszában is felvágjuk, amekkora szeletekre szeretnénk. Minden szelet széleit lenyomkodjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, tetejét éles késsel becsíkozzuk. Egy tojást, villával felverünk és megkenjük a tészták tetejét tojással. 180-200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt szép pirosra sütjük. Tanácsok: A töltelék szabadon variálható. Mint ahogy a mérete is, itt nem olyan kicsik készültek most, de lehet belőle kicsi falatka méretűeket is készíteni belőle. Elkészítési idő: 70 perc A receptet beküldte: minerva223 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |