| Sajtos, párizsis, tejfölös papucs receptTésztafélék Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg liszt, 15 dkg zsír/ vagy 1 dl étolaj, 5 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 ek. cukor, 1 ek. só A töltelékhez: 10 dkg párizsi, 1 kis pohár tejföl, 10 dkg sajt, fél fej vöröshagyma, só, bors Elkészítés: A tejben elkeverjük a cukrot, majd langyosítjuk. A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba öntjük a lisztet, a zsírt felolvasztjuk, majd a liszthez adjuk a felfuttatott élesztővel együtt. Csipet sót adunk hozzá, majd alaposan összegyúrjuk. Duplájára kelesztjük. A töltelék hozzávalóiból a párizsit, a sajtot és a hagymát apróra összedaraboljuk, majd elkeverjük a tejföllel és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk (Én 1 tk. sót, és negyed tk. borsot teszek rá). A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Ha a tészta megkelt, alaposan átdolgozzuk, majd vékonyra kinyújtjuk. Egyforma négyzeteket vágunk belőle, és mindegyik négyzetre teszünk a töltelékből. Átlós sarkait egymásra helyezzük. Az elkészült papucsokat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 15-20 perc alatt megsütjük. A receptet beküldte: Szabina00 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |