| Gyors sajtos keksz receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 25 dkg liszt 10 dkg margarin (hideg) 1 teáskanál cukor só (ízlés szerint) 1 teáskanál sütőpor 6 dkg félkemény sajt (trapista, hajdú, kisasszondi) 5 dkg szezámmag (len vagy zabpehely) kb. 1,5 dl víz Elkészítés: A lisztbe beletesszük a sütőport, a cukrot, a sót, a lereszelt sajtot, a szezámmagot, és belereszeljük a hideg margarint, majd nagyjából összekeverjük és a végén apránként hozzáadjuk a vizet és jól összegyúrjuk az egészet. A tészta bucinkat egy folpackba becsomagoljuk és 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni. Utána a tésztát egy lisztezett sík felületen téglalap alakúra és kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk, és derelye szaggatóval négyzetekre vágjuk (kb. 4x4 cm). A kiszaggatott tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, úgy hogy ne érjenek össze, és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 12 percig sütjük. (Csak addig, míg egy kis szint nem kap). Tanácsok: A kisült kekszeket egy zárható tetejű dobozba tesszük. Így napokig is eláll. A receptet beküldte: turkkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |