| Sajtos kréker receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 24 dkg sajt (én cheddar és pannónia sajtot használtam, cheddartól szép sárga lett a pannóniától finom íze) 6 dkg vaj vagy margarin 2 ek parmezán (ez el is hagyható) csipet só 12 dkg liszt 2 ek hideg víz, de ez csak akkor kell, ha nagyon nem akar összeállni a tészta Elkészítés: A sajtot lereszeljük, a legjobb, ha aprítóval morzsalékosra daráljuk. A vajat és a lisztet elmorzsoljuk, belekeverjük a reszelt sajtot, sót, parmezánt és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Amikor összeállt, folpackba csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük. 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, tetszés szerint kiszaggatjuk vagy feldaraboljuk (én kis kockákat szúrtam ki). Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 190 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Minél tovább sütjük, annál ropogósabb lesz. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: turkkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |