Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos csirkecomb cseréptálban recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 db egész csirkecomb, só, bors, kevés pirospaprika, 2 nagy fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl,1 ek. olaj, 10-15 dkg reszelt sajt, ami lehet sima, vagy füstölt is,1 ek. liszt

Elkészítés:
A cserépedényt beáztatjuk. A csirkecombokat előkészítés után kettévágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őket pirospaprikával, de nem vastagon.
Ezeket a cserépedény aljára helyezzük, meghintjük az 1 ek. liszttel. A hagymákat felkarikázzuk és elterítjük a húsokon, erre ráreszeljük a sajtot, majd közészórjuk a szétpréselt fokhagymát. A tejfölt kikeverjük az 1 ek. olajjal és ráöntjük az egészre. Rá a tetejét majd be a sütőbe. Közepes lángon kb. 50 percig kell sütni, majd levenni a tetejét és pirítani egy kicsit, de óvatosan, nehogy a sajt megégjen, és keserű legyen.

Tanácsok:
Én hagymás tört krumplival szoktam tálalni, de sima püré is megfelelő hozzá.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: laszlozsu


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kókuszos csirkecomb » Sajtos-kanalas csirke » Finom csirkecomb » Sajtos roló
» Sajtos-köményes muffin » Sajtos, gombás galuska » Sajtos pogácsa Erzsi módra » Sajtos csirkemell rántva
» Joghurtos csirkecomb » Puha sós, sajtos rúd » Csirkecomb gazdagon töltve » Sajtos zöldséges tészta
» Sajtos vegyes zöldség » Csirkecomb pékné módra » Sajtos töltött csirkemell » Rakott-sajtos csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.