| Rozmaringos tepsis sültkrumpli /görög recept/ receptKöretek Hozzávalók: 4 főre 1 kg burgonya fél citrom leve 5-6 ágacska rozmaring tengeri só, lehet durva szemcséjű is kb. 2 dl napraforgóolaj kb. 1 dl olívaolaj Elkészítés: 1.A burgonyát meghámozzuk, s 2-4 cm-es szabálytalan kockákra vágjuk. 2.A sütőt előmelegítjük 200 fokra. 3.Egy tepsibe beleöntjük az olívaolajat, majd a napraforgóolajat. 4.A rozmaringot felaprítjuk teljesen. 5.Beleszórjuk a burgonyát a tepsibe. 6.Rászórunk egy fél marék sót, a rozmaringot, s meglocsoljuk citromlével, majd átforgatjuk. 7.Betoljuk a sütőbe, majd 40-50 perc elteltével kivesszük, s melegen tálaljuk. Tanácsok: Vigyázat, mikor először készítünk ilyet, érdemes a krumplit töbször ellenőrizni 40 perc után, hogy jó-e, mert a citromlétől egy kissé ropogósabb a külseje, s ha nem vigyázunk, még túl keménnyé válik. egy fokkal világosabbra süssük inkább, mint gondolnánk, a hagyományos módon sütöttől. A receptet beküldte: Bévi48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |