| Tepsis hús.. receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg hús (bárány, birka vagy marha) 50 dkg hagyma 50 dkg paradicsom 4-5 erős zöldpaprika 3 evőkanál szemne (tisztított-vaj)NAPLÓMBAN OLVASHATÓ A KÉSZÍTÉS 1 evőkanál só őrölt bors 3 szegfűbors őrölve vagy 1 kávéskanál fahéj esetleg 1/2 kávéskanál reszelt szerecsendió ¼ kávéskanál csípős , őrölt bors Elkészítés: Daráljuk meg a húst, és jól keverjük el a hajszálvékonyra szelt hagymával, 2-3 apróra vágott paradicsommal, 2 csokor finomra vágott petrezselyemmel, sóval, csapott kávéskanál borssal, 1/2 kávéskanál szegfűborssal vagy fahéjjal, kevés reszelt szerecsendióval (elhagyható), esetleg csípős (cayenne) borssal. Egy tepsit kenjünk ki szemnével, (tisztított vajjal) terítsük szét benne a fűszerezett húskeveréket, egy-két kanál szemnét (tisztított vajat) tegyünk a tetejére, és díszítsük gazdagon 3-6 cikkekre vágott paradicsommal, 4-5 hegyes, erős zöldpaprikával, esetleg 1-2 cikkekre vágott hagymával. Helyezzük forró sütőbe, és közepes tűznél süssük puhára. Vigyázzunk, nehogy a hús kiszáradjon. (Néhány csepp vizet locsolhatunk rá a sütés elején.) A receptet beküldte: Polli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |