Tutireceptek.hu fejléc

Tepsis libacomb tormásan recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 libacomb,
só, bors,
1 fej káposzta,
cukor,
vöröshagyma,
1-2 dl fehérbor,
kevés ecet,
torma,
4-5 alma

Elkészítés:
A combokat bedörzsölöm sóval, borssal, s egy kevés ideig hagyom állni. Egy serpenyőben elősütöm a combokat, a zsíros részeit megszurkálom közben, hadd izzadjon. Eközben legyalulom a káposztát, és besózom. Ha megpirult a liba, kiveszem a serpenyőből, és a zsírban karamellizálom a cukrot. Belekerül a káposzta, a cikkekre vágott almák és a szeletelt hagyma. Kicsit pirítom, majd felöntöm a borral és kevés ecettel. Csak addig párolom, míg össze nem esik, ezután egy tepsibe átszedem, ráfektetem a combokat bőrös felükkel lefelé, befedem fóliával és beteszem az előmelegített sütőbe. Ekkor lereszelem a tormát, jó méreteset válasszunk, könnyebb vele dolgozni. Ha a libacomb puha, megfordítom őket, pár percig fólia nélkül pirítom, majd tálalom. Köretként köményes főtt krumplit adtam hozzá és bőven megszórtam a tormával.


A receptet beküldte: almeno


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tepsis sajtos csirkemell » Sajtos tepsis burgonya » Tepsis karfiol » Tepsis fasírtgolyók
» Magyaros tepsis krumpli * » Magyaros tepsis krumpli » Tepsis ropogós burgonya » Tepsis mézes
» Mediterrán tepsis burgonya » Tepsis bolognai penne » Tepsis hús krumplival » Tepsis csirke
» Fűszeres tepsis tarja » Tepsis csirkés csusza » Tepsis pecsenye » Nyári tepsis csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.