| Tepsis mézes receptSütemények, édességek Hozzávalók: A díszítéshez 6 dkg cukrozott cseresznye 7,5 dkg mandula 1 db tojásfehérje A forma kikenéséhez Rama A tésztához 8 dkg darabolt mandula 5 dkg kockára vágott cukrozott narancshéj 10 dkg kockára vágott cukrozott citromhéj 1 evőkanál kakaópor 2 evőkanál rum 1 teáskanál reszelt citromhéj 2 evőkanál mézes fűszerkeverék 37,5 dkg finomliszt 1 teáskanál szalakáli 12,5 dkg kristálycukor 2 db tojás 25 dkg méz 10 dkg Rama Elkészítés: A mézet a Ramával felolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk. A tojásokat a cukorral habosra verjük és a mézes masszához adjuk. A szalakálit a liszttel, a mézes fűszerkeverékkel, a citromhéjjal, a rummal, a kakaóval, a cukrozott citrom- és narancshéj darabokkal és a mandulával összekeverjük, majd a tojásos-mézes keverékkel összegyúrjuk. A sütőlapot Ramával kikenjük, a tésztát egyenletesen belehelyezzük, lesimítjuk. A mandulát leforrázzuk, majd hideg vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját. A cukrozott cseresznyét megfelezzük vagy negyedeljük. Vonalzóval vagy késsel a tésztára 7x9 cm-es kockákat rajzolunk. A süteményt mandulával és cukrozott cseresznyével díszítjük. A tojásfehérjét 1 evőkanál vízzel elkeverjük és a mézes süteményt bekenjük vele. 175 °C-ra előmelegített sütőben, kb. 20 percig sütjük. Tanácsok: sütési hőfok: 175 ℃ A receptet beküldte: Orshy Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |