| Rozmaringos tarja zöldségágyon receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg sertéstarja csont nélkül 4 nagy sárgarépa 1 konzerv kukorica 20 dkg zöldborsó 30 dkg barna csiperkegomba 1 kaliforniai paprika 20 dkg füstölt sajt 20 dkg füstölt fehér szalonna 1 ek mangalica zsír friss rozmaringlevelek 4-5 gerezd fokhagyma 1 fej vöröshagyma só bors Elkészítés: A zöldségeket ízlés szerint - én apró kockákra szoktam - feldaraboljuk, és a tepsi aljába halmozzuk. A fokhagymákat egészben közé szórjuk, majd sózzuk, borsozzuk. A hússzeleteket klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és a zöldségágyra fektetjük. A friss rozmaringágakat egészben a húsok közé rejtjük. Ügyeljünk arra, hogy minden szelethez jusson. A szalonnát és a sajtot egyforma kis kockákra daraboljuk, és a húsok tetejére szórjuk, majd a mangalica zsírt hozzáadjuk. A tepsit alufóliával lefedjük, és minimum 1 órát sütjük 180 fokos sütőben. Ha a hús kellően puha, akkor a fóliát eltávolítjuk, és addig sütjük tovább, amíg a sajt és a szalonna megpirul a tetején. A receptet beküldte: ajren Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |