| Rostonsült sertés szűzpecsenye, kínai kel salátával receptHúsételek Hozzávalók: 40 dkg sertés szűzpecsenye, 40 dkg kínai kel, 10 dkg szójacsíra, 1 csomó újhagyma, 10 dkg főtt sonka, 2 szelet ananász, 2 fél barack, 2 fél körte. Az öntethez: 1,25 dl tejföl, 2 evőkanál ecet, 2 evőkanál szójaszósz, 2 evőkanál méz, 1 teáskanál curry, 1 késhegynyi cayanne bors, 1 csomó metélőhagyma. Elkészítés: A kínai kelt megmossuk, lecsepegtetjük, és 1 cm széles csíkokra vágjuk. A szójacsírát megmossuk, és lecsepegtetjük, az újhagymát megtisztítjuk, és vékony csíkokra vágjuk, a sonkát szintén, a barackot, és a körtét pedig kis kockára aprítjuk. A hozzávalókat tálban óvatosan összekeverjük. A mártáshoz a tejfölt, és az ecetet a szójaszósszal, és a mézzel simára keverjük, curryvel, cayanneborssal, sóval, borssal fűszerezzük, majd ráöntjük a salátára. Hűtőben legalább 30 percig állni hagyjuk, majd még egyszer ízesítjük, végül apróra vágott vöröshagymával megszórjuk, és a roston megsütött sertés szűzérmékkel tálaljuk. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |