| Kínai sült rizs receptEgytálételek Hozzávalók: 37 dkg rizs, 2 db tojás, 1 fej hagyma, 3 szál zöldhagyma, 20 dkg főtt, szeletelt sonka, 10 dkg borsó, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál szezámolaj, 2 evőkanál szójaszósz (világos), só, bors, 25 dkg apró garnéla. Elkészítés: A rizst fél liter vízbe megfőzzük. (12 percig, kis lángon, lefedve, míg az összes vizet felveszi.) Ezután jól kihűtjük. A tojásokat felverjük, sóval, borssal fűszerezzük. A hagymát megtisztítjuk, 8 darabra vágjuk. A zöldhagymát felkarikázzuk, a sonkát csíkokra vágjuk. 1 evőkanál olajat melegítünk a wokban. A tojást beleöntjük úgy, hogy az edény oldalára is felfusson. Amint a tojásmassza megkeményedik, kivesszük és csíkokra vágjuk, majd félretesszük. A maradék olajat és a szezámolajat felforrósítjuk a wokban. Beletesszük a hagymát és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a sonkát és kb. 1 percig együtt sütjük. Beletesszük a rizst, a borsót és állndóan kevergetve, mozgatva összemelegítjük (kb. 3 perc). A tojást, a zöldhagymát és a garnélát hozzáadjuk, felforrósítjuk. Szójaszósszal ízesítjük. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |