| Roston sült gomba kínai keles salátával receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1 nagyobb kínai kel 4 dl tejszín 20 dkg gorgonzola sajt 2 dl olívaolaj, só, darált bors 3 gerezd fokhagyma 15 db nagyfejű csiperkegomba 4 ág friss kakukkfű, olívaolaj Elkészítés: A kínai kelt vágjuk kisebb falatnyi darabokra, majd tegyük salátás tálkákba. Az öntethez tegyük egy edénybe a sajtot, a fokhagymát és a tejszínt. Sózzuk, daráljunk rá borsot, és csorgassunk rá olívaolajat, majd turmixoljuk simára. Ha szükséges vízzel hígítsuk fel, és ezzel csorgassuk meg a salátát. A gombák szárait törjük ki, a külső felületét mossuk meg. A belső felületre daráljunk borsot, tépkedjünk rá a kakukkfűlevelekből. Forrósítsunk fel egy nagy serpenyőben pár evőkanál olívaolajat, majd süssük mindkét oldalát pár percig pirosra. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |