| Ropogós szeletek nektarinnal receptSütemények, édességek Hozzávalók: A rátéthez 4 dl tejszín 6 db nektarin 1 csomag Vanillincukor 2-3 evőkanál méz A sütőlap kikenéséhez Rama A tésztához 1 teáskanál reszelt citromhéj 15 dkg napraforgómag egy csipet só 2 db tojás 15 dkg méz 35 dkg finomliszt 25 dkg Rama Elkészítés: A lisztből 10 dkg mézzel, a tojásokkal, a sóval, 15 dkg Ramával és egy-két evőkanál hideg vízzel sima tésztát gyúrunk. A tésztából cipót formázunk, fóliába csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük. A napraforgómagot a maradék Ramával, a reszelt citromhéjjal és a maradék mézzel felfőzzük, majd kihűtjük. A sütőlapot Ramával megkenjük. A tésztát két fólia közé téve kinyújtjuk a sütőlapnak megfelelő nagyságúra, ráfektetjük és villával több helyen megszúrjuk. A mézes masszát rákenjük a tetejére, majd előmelegített sütőben 200 °C-on 15-20 percig sütjük. A süteményt még melegen kb. 6x9 cm nagyságú rombuszokra szeleteljük és kihűtjük. A nektarint megmossuk és szeletekre vágjuk. A tejszínt összekeverjük a vaníliás cukorral és felverjük. A felvert tejszínt egy nyomózsákba töltjük és tejszínrózsákat nyomunk a rombusz közepére. A nektarinszeleteket a tejszínhalmokba nyomjuk és mézzel meglocsoljuk. A receptet beküldte: MRG1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |