Tutireceptek.hu fejléc

Ropogós cukkíni tejfölös hagymával recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
4 kis cukkíni,
2 db egész tojás,
kevés szójaliszt vagy rizsliszt,
1 mokkáskanálnyi só,
1 mokkáskanál törött fehér bors
A hagymához:
2 dl tejföl,
3 evőkanál olaj,
2 nagy fej vöröshagyma,
1 mokkáskanál őrölt szerecsendió-virág,
ízlés szerint só, bors.

Elkészítés:
A cukkínikat megmossuk, de nem hámozzuk meg. Mintha rósejbnit sütnénk, úgy gyaluljuk vékony karikákra. A tojásokat sóval, borssal felverjük, és a zöldséget először lisztbe mártva megforgatjuk a fűszeres tojásban, majd ismét a szójalisztbe hempergetjük. A 180 fokos forró olajban ropogós-pirosra sütjük (5-7 perc), és leszűrve tálra rakjuk. Nem szabad lefedni, nehogy megereszkedjen. Hagyjuk kihűlni, közben elkészítjük a tejfölös hagymát: a megtisztított vöröshagymát vékony karikákra vágjuk, és a karikákat szétszedjük. A forró olajon megsózzuk, fedő alatt üvegesre pároljuk (3-4 perc), majd meghintjük a törött borssal, és a tűzről lehúzzuk. Ráöntjük a tejfölt, jól összekeverjük, és kihűtjük.
Egyszerűen készíthető, finom vendégváró étel.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Petrezselymes cukkini » Cukkinis-mandulás pite » Cukkinis csirke - másként » Pulykaszelet cukkínin
» Mustáros cukkini » Vadgalamb póréhagymával » Cukkíni finom fasírt » Tejfölös keksztorta
» Tejfölös cukkini lepény » Sajtos cukkini karika » Sonkás-mozarellás cukkini » Tegnapi töltött cukkinim
» Ropogós sajtos lapok » Tejfölös kapor krémleves » tejfölös kocka » Finn ropogós gofri


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.