| Ropogós csirkeszárnyak Cézár-salátával receptHúsételek Hozzávalók: Hozzávalók 4 személyre: # 16 csirkeszárny (a soványabb jobban átsül) # A páchoz: # 2 dl csípős ketchup # 2 nagy evőkanál fokhagymás chiliszósz # pár csepp Tabasco # 8 dkg akácméz # 2 nagy evőkanál vörösborecet # só # bors # A salátaöntethez: # 20 dkg rokfortos sajtkrém # 2 dl főzőtejszín # 1 tojás + 1 tojássárgája # 2 evőkanál vörösborecet # 1,3 dl olaj # só # bors # valamint: # 2 szelet pirítós # 2 fej saláta # olaj a sütéshez # liszt Elkészítés: A hozzávalókból kikeverjük a pácot. A csirkeszárnyakat megmossuk, leitatjuk róluk a vizet, levágjuk a szárnyvégeket (rajta is maradhat, de így könnyebb pácolni-sütni), és bepácoljuk. Erre legjobb egy hűtőzacskó. Legalább egy éjszakára hűtőben állni hagyjuk, hogy alaposan átjárják az ízek. A sajtkrémet és a főzőtejszínt homogén krémmé dolgozzuk. Egy másik edényben a tojást és a tojássárgáját az ecettel összekeverjük. Itt mindenképp használjunk konyhai robotgépet vagy kézimixert! Állandó keverés közben lassan csurgatva, mintha majonézt készítenénk, adjuk mozzá az olajat. Keverjük sűrűre, majd keverjük a krémsajtos keverékhez. Sóval, borssal ízesítsük (vigyázat, a krémsajt enyhén sós!). Tálalásig tartsuk a hűtőben. Most már kezdhetjük sütni a csirkeszárnyakat. Vegyük ki őket a pácból, csöpögtessük le a felesleget (ne töröljük le), forgassük lisztbe, és forró olajban (ajánlatos fritőzt használni) 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük (vigyázzunk, mert ha túl forró az olaj, akkor a külseje megfeketedik és keserű lesz, míg a hús nyers marad), majd papírtörlőn leitatjuk. Az elnegyedelt salátafejekkel kibéleljük a salátástál alját, amire rácsurgatjuk a sűrű salátaöntetet. A pirítósokat vágjuk kis kockákra, és csak a legvégén szórjuk a tetejére. Díszitsük zöldségekkel kedvünk szerint. Tanácsok: Megjegyzés: Igazán kiadós, és a miénktől kissé eltérő ízvilágú étel, de nagyon finom! A receptet beküldte: rohangya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |