| Római tálban sült bajor kalács receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 30 dkg liszt 2 tojás 2 evőkanál vaj 1 csipet só 1,25 dl langyos tej 2 evőkanál cukor 2 dkg élesztő Elkészítés: Az élesztőt és a cukrot összekeverjük, hozzáadjuk a langyos tejet, tojást, vajat, sót, lisztet és sikmára keverjük. Lefedjük és fél óráig kelesztjük. A római tálat 20 percre meleg vízbe áztatjuk. Tejet, vajdarabokat és cukrot teszünk a tálba. A tésztából gombócokat formázunk és egymás mellé helyezzük őket a tálba. Lefedjük és 20 percig ismét kelesztjük. Hideg sütőbe tesszük középre a rácsra. Bekapcsoljuk a sütőt, 5 percenként emelünk fokot, amíg el nem érjük a 250 fokot. Így sütjük 45 percig. Tanácsok: Az utolsó 10 percben levehetjük a tál tetejét, hogy szépen megbarnuljon a kalácsunk. Elkészítési idő: 100 perc Kalóriatartalom: 1876 kcal A receptet beküldte: Kiss Ildikó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |