Tutireceptek.hu fejléc

Római tálban sült bajor kalács recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
30 dkg liszt
2 tojás
2 evőkanál vaj
1 csipet só
1,25 dl langyos tej
2 evőkanál cukor
2 dkg élesztő

Elkészítés:
Az élesztőt és a cukrot összekeverjük, hozzáadjuk a langyos tejet, tojást, vajat, sót, lisztet és sikmára keverjük. Lefedjük és fél óráig kelesztjük. A római tálat 20 percre meleg vízbe áztatjuk. Tejet, vajdarabokat és cukrot teszünk a tálba. A tésztából gombócokat formázunk és egymás mellé helyezzük őket a tálba. Lefedjük és 20 percig ismét kelesztjük. Hideg sütőbe tesszük középre a rácsra. Bekapcsoljuk a sütőt, 5 percenként emelünk fokot, amíg el nem érjük a 250 fokot. Így sütjük 45 percig.

Tanácsok:
Az utolsó 10 percben levehetjük a tál tetejét, hogy szépen megbarnuljon a kalácsunk.

Elkészítési idő: 100 perc
Kalóriatartalom: 1876 kcal

A receptet beküldte: Kiss Ildikó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás rakott kakaóskalács » Egyszerű kalács » Csokis kalács * » Szirupos-mákos kalács
» Kulcsos kalács » Bajor sült » Német kalács » Uzsonnakrémek kalácshoz
» Jénai tálban sült bab » Bajor rakott burgonya » Kalács kenyérsütő gépben » Foszlós kalács(Kata-féle)
» Bajor csülök » Foszlós kalács » Hercegnő kalácsa » Banános kalács


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.