| Szezámmagos vajas karotta receptKöretek Hozzávalók: hozzávalók 2 főre: 50 dkg sárgarépa 1 ek ételízesítő (zöldséges) 1 csokor petrezselyem (kis) lestyán ízlés szerint (3-4 levél) 1 teáskanál szezámmag 1 gerezd fokhagyma 1 ek vaj Elkészítés: A répát meghámozzuk, lemossuk, konyhai papírtörlővel leitatjuk. Ízlés szerint felkarikázzuk v. stiftekre vágjuk. Kevés, ételízesítős vízben (annyi, hogy éppen ellepje) "roppanósra" főzzük. Közben a petrezselymet és a lestyánt felaprózzuk, a fokhagymát pici kockákra vágjuk. A vajat egy serpenyőben felmelegítjük, és a leszűrt répát óvatosan rázogatva megforrósítjuk benne. Hozzáadjuk a szezámmagot, a fokhagymát és a zöld fűszert, pár percig az egészet karamellizáljuk. (Ha édes a répa, nem kell hozzá cukor.) A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |