Tutireceptek.hu fejléc

Hamis májgombóc köret, feltét recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
1 kisdoboz májkrém
1 egész tojás
kenyérmorzsa
őrölt bors, só

opcionális:
petrezselyemzöld, pirított hagyma, reszeltsajt, pirított morzsa, stb.

Elkészítés:
A májkrémet és a tojást őrölt borssal fűszerezem, és annyi morzsával elkeverem, amennyit felvesz (kb. 2 evőkanálnyi).
Ha szükséges, picit megsózom.
A masszát gombócokká formázom, vagy ha lágyabbra hagyom - akkor kanállal szaggatom gyöngyöző sós vízbe, fedő alatt megfőzöm.

Attól függően, hogy mihez készül, tehetünk bele apróra vágott petrezselyemzöldet és reszelt sajttal megszórhatjuk, vagy vajon pirított morzsába forgatjuk, vagy sült hagymával együtt adom köretként, vagy főzelékekhez feltétként.

Apró gombócokként levesbetétnek is jó.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karfiolos hamis vesevelő » Hamis májgombóc » Hamis Raffaello » Mikrós Mexikói köret
» Sült vegyes zöldségköret » Hamis gulyásleves » Hamis-somlói (update 1-es) » Hamis hájas tészta
» Májgombóc Erzsi módra » Lazac céklakörettel » Hamis zserbó rolád » Hamis mézes puszedli
» Egyszerű hamis krémes » Hamis tiramisu 2. » Hamis töltött karalábé » Hamis rizottó zölden


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.