| Hamis májgombóc köret, feltét receptKöretek Hozzávalók: 1 kisdoboz májkrém 1 egész tojás kenyérmorzsa őrölt bors, só opcionális: petrezselyemzöld, pirított hagyma, reszeltsajt, pirított morzsa, stb. Elkészítés: A májkrémet és a tojást őrölt borssal fűszerezem, és annyi morzsával elkeverem, amennyit felvesz (kb. 2 evőkanálnyi). Ha szükséges, picit megsózom. A masszát gombócokká formázom, vagy ha lágyabbra hagyom - akkor kanállal szaggatom gyöngyöző sós vízbe, fedő alatt megfőzöm. Attól függően, hogy mihez készül, tehetünk bele apróra vágott petrezselyemzöldet és reszelt sajttal megszórhatjuk, vagy vajon pirított morzsába forgatjuk, vagy sült hagymával együtt adom köretként, vagy főzelékekhez feltétként. Apró gombócokként levesbetétnek is jó. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |