| Rigó Jancsi_bevált receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához ~3 ek. étolaj ~5 ek. víz ~2 ek. kakaópor ~1 cs. sütőpor ~1 cs. vaníliás cukor ~20 dkg cukor ~16 dkg liszt ~5 db tojás A töltéshez ~10 dkg csokoládé a díszítéshez ~étolaj ~10 dkg csokoládé ~0,5 l tejszín Elkészítés: A piskótának kivajazzuk és kilisztezzük a tepsit, illetve sütőpapírral is kibélelhetjük. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat a cukorral, a vaníliás cukorral, vízzel és az olajjal habosra keverjük. A lisztet összeszitáljuk a kakaóporral, és a sütőporral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és még pár percig verjük. A tojásfehérje habot lazán elkezdjük hozzákeverni a tojássárgához, és közben a lisztet is kezdjük hozzá adagolni. Simára keverjük úgy, hogy közben ne essen nagyon össze a hab. A kész tésztát előmelegített sütőben 180 C°-on kb. 15-20 percig sütjük. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk egy kevés étolajjal. A kisült piskótát középen kettévágjuk, és a felső lapot 10dkg olvasztott csokival(vízgőz felett)vastagon megkenjük. A lehűtött tejszínhabot kemény habbá verjük, és kivesszük az 1/3 részét. A maradékot a felolvasztott csokoládéval keverjük össze. Az alsó lapon egyenletesen elsimítjuk a csokoládés tejszínhabot, majd a fehér tejszínhabot. A felső csokis lapot -ha már megszilárdult a csoki- egyenlő kockákra felvágjuk, majd a hab tetejére kirakosgatjuk. Én hagytam kb 1órát állni hűtőben, hogy a hab és a piskóta 'összeérjenek'. Ezután vághatjuk és tálalható. Tanácsok: Nekem ez a recept vált be eddig a Rigó Jancsinál mind az arányok, mind az elkészítésében is.. Nagyon finom sütemény! Érdemes kipróbálni! Jóétvágyat! /kép a naplómban/ Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Luciaferre Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |