| Cukkinis, diós, mazsolás süti receptSütemények, édességek Hozzávalók: 3 tojás 30 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor 2 dl olaj 35 dkg rétesliszt 40 dkg hámozott, reszelt cukkini (tisztán mérve) 10 dkg dió 10 dkg mazsola kiskanálnyi őrölt fahéj mokkáskanálnyi szódabikarbóna 1 csomag sütőpor a forma kikenéséhez zsír és liszt Elkészítés: Az egész tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral, a szódabikarbónával, a sütőporral meg az olajjal alaposan kikeverjük. (A legjobb elektromos habverővel verni.) Ezután a reszelt cukkini, majd a liszttel összekevert mazsola meg dió kerül bele, és őrölt fahéjjal ízesítjük. Alaposan kizsírozott, kilisztezett nagy püspökkenyér formába töltjük (ez az adag két formára elegendő), és a forró sütőbe toljuk. Tíz percig erős, majd takaréklánggal tűpróbáig sütjük, ami kb. egy órába telik. Ha a teteje idő előtt pirulna, egy tiszta papírlapot borítunk rá. A formából deszkára borítjuk, úgy hűtjük ki, majd felszeleteljük. Mivel ez nagy mennyiség, a mélyhűtőben felszeletelve, alufóliába csomagolva tárolhatjuk, és amikor kell csak elővesszük. Megpirítva is kitűnő. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |