| Eperszelet-marcipanbaba módra receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók: A tésztához: 6 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 20 dkg liszt, 1 csomag vanillincukor, vaj + liszt a tepsi kikenéséhez. A krémhez: 10 g zselatin, 75 dkg eper, 0,5 l habtejszín, 20 dkg kristálycukor. A díszítéshez: 0,5 dl eperlé, 10 g zselatin. Elkészítés: A tojásokat és a cukrot verjük fel keményre. A lisztet és a vaníliás cukrot adjuk a habhoz. A tésztát öntsük kivajazott lisztezett tepsibe és süssük kb. 40 percig 180 fokra előmelegített sütőben. Ha kihűlt vágjuk ketté a tésztát, az egyik lapot helyezzük vissza a tepsibe és a másikat tegyük félre. A zselatint az előírtak szerint készítsük el. A megtisztított eprek 1/3 részét tegyük félre, a többit pürésítsük. A tejszínt verjük kemény habbá, majd keverjük hozzá a cukrot, a zselatint, valamint az eperpürét. A massza egy részét (4 evőkanálnyit tegyünk félre) a többit kenjük a tepsiben lévő tésztalapra, majd tegyük rá a félretett eperszemeket. Fedjük be a másik lappal és a tetejét kenjük meg a félretett 4 kanál krémmel, majd tegyük a hűtőbe 30 percre. 0,5 dl eperlevet melegítsünk föl kb 60 fokra és tegyük bele az elkészített zselatint, ha a zselatin elolvadt benne vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni. Amint el kezd dermedni öntsük a süteményre és várjunk amíg megköt. A receptet beküldte: marcipanbaba 34 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |