| Ribizlilekváros rácsos pite receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30 dkg héjában főtt burgonya 15 dkg rétes liszt 15 dkg finom liszt 1 csomag sütőpor 2 tojás 30 dkg porcukor 10 dkg zsír vagy margarin 1 teáskanál őrölt fahéj 20 dkg ribizli lekvár 1 evőkanál rum csipetnyi só a tetejére porcukor Elkészítés: A főtt burgonyát meghámozzuk és egy nagyobb keverőtálban durvára lereszeljük.A sütőporral összekevert kétféle lisztet a burgonyába vegyítjük.Egy tojást a porcukorral, a sóval, a zsírral vagy margarinnal,és a fahéjjal kikeverünk, és a burgonyás masszával összegyúrjuk.A tészta kb.egyharmad részét félretesszük.A többit lisztezett deszkán 1 cm vastag lappá nyújtjuk, és margarinnal kikent tepsibe fektetjük.A félretett tésztából vékony rudakat sodrunk. A lekvárt a rummal kikeverjük, és a tésztalapot megkenjük.A tésztarudakkal a pitét berácsozzuk, és a megmaradt tojással megkenjük.Előmelegített sütőbe tesszük, és 180 fokon kb. 40 percig sütjük. Miután kihűlt porcukorral meghintjük. Tanácsok: Ehez a sütihez felhasználhatunk málna vagy barack lekvárt is.Ha a lekvár besűrűsödött, 2-3 evőkanál rummal vagy vízzel hígitva melegítsük fel. A receptet beküldte: melmenn Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |