Tutireceptek.hu fejléc

Ribizlilekváros rácsos pite recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg héjában főtt burgonya
15 dkg rétes liszt
15 dkg finom liszt
1 csomag sütőpor
2 tojás
30 dkg porcukor
10 dkg zsír vagy margarin
1 teáskanál őrölt fahéj
20 dkg ribizli lekvár
1 evőkanál rum
csipetnyi só
a tetejére porcukor

Elkészítés:
A főtt burgonyát meghámozzuk és egy nagyobb keverőtálban durvára lereszeljük.A sütőporral összekevert kétféle lisztet a burgonyába vegyítjük.Egy tojást a porcukorral, a sóval, a zsírral vagy margarinnal,és a fahéjjal kikeverünk, és a burgonyás masszával összegyúrjuk.A tészta kb.egyharmad részét félretesszük.A többit lisztezett deszkán 1 cm vastag lappá nyújtjuk, és margarinnal kikent tepsibe fektetjük.A félretett tésztából vékony rudakat sodrunk. A lekvárt a rummal kikeverjük, és a tésztalapot megkenjük.A tésztarudakkal a pitét berácsozzuk, és a megmaradt tojással megkenjük.Előmelegített sütőbe tesszük, és 180 fokon kb. 40 percig sütjük. Miután kihűlt porcukorral meghintjük.

Tanácsok:
Ehez a sütihez felhasználhatunk málna vagy barack lekvárt is.Ha a lekvár besűrűsödött, 2-3 evőkanál rummal vagy vízzel hígitva melegítsük fel.


A receptet beküldte: melmenn


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bográcsos tokány » Rácsos gyümölcsös » Rácsos-mákos szelet » Szilvakrémes rácsos
» Galyasági bográcsos » Bográcsos székelykáposzta » Diós, vagy mákos rácsos » Bográcsos betyárleves
» Pudingos rácsos süti » Habos rácsos » Rácsos gomba » Almás-túrós rácsos szelet
» Mézes-naracsos csirkemell » Rácsos-túrós pogácsa » Meggyes-diós rácsos » Rácsos diós


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.