| Részeges alma receptSütemények, édességek Hozzávalók: 10 g mazsola, 0,25 l fehérbor, 1,5 dl víz, 1 citrom és 1 kis narancs vékony csíkokra vágott héja, 1 evőkanál citromlé, 4 nagy meghámozott,kicsumázott,cikkekre vágott alma, 1 darabka fahéj Elkészítés: A jól megmosott mazsolát annyi meleg vízben áztatjuk,hogy ellepje,és hagyjuk megduzzadni. A bort a vízzel,a fahéjjal,a citromlével a citrom és a narancshéjjal felforraljuk.Az almacikkek felét belerakva kb 5 perc alatt üvegesre főzzük. Az almát szűrőlapáttal üvegtálba szedjük és a mazsolát a boros almalébe rakjuk.Az alma másik felét is beletesszük,5 percig főzzük,és a levével együtt a tálba tesszük.Kihűtjük,majd a tálat le- takarva 2-3 órára hűtőbe állítjuk. Tálalás előtt a fahéjat kidobjuk belőle. Tanácsok: Tipp:A gyümölcs felét kedvünk szerint válogathat- juk,így készülhet szilvából,őszibarackból, kopaszbarackból,körtéből,esetleg ezek keverékéből. Ősszel vagy télen a részeges almát melegen édes tejszínhabbal is kínálhatjuk. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: esztella100 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |