| Rebarbarás pite receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók kb. 16 szelethez: • 65 dkg rebarbara • 2 csapott evőkanál cukor • 2 evőkanál darált mandula vagy dió • 1 csipet őrölt fahéj • 8 dkg vaj/ margarin+1 evőkanál a formához • 8 dkg porcukor+a szóráshoz • 2 tojás • 1 teáskanál reszelt citromhéj • 20 dkg liszt • 2 lesimított teáskanál sütőpor Elkészítés: A rebarbarát meghámozzuk, megmossuk, 4–5 cm-es darabokra vágjuk. Cukorral, fahéjjal, darált mandulával összekeverjük. A tepsit kivajazzuk. A sütőt 180ºC-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a porcukrot, apránként a felvert tojásokat, csipet sót és a citromhéjat. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és összedolgozzuk a vajas masszával. Ha túl kemény a tészta, 1–3 kanál tejjel lágyítjuk. Kibéleljük a tepsit úgy, hogy a tészta széle kimagasodjék. Bekenjük 1 evőkanál olvasztott vajjal, és rászórjuk a rebarbarás keveréket. Mérsékelt tűzön kb. 40 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, nem túl vékony szeletekre vágjuk, tetejét porcukorral behintjük A receptet beküldte: Rumino Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |