| Rebarbarás sütemény receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 kg rebarbara 1 csomag vaníliás cukor 10 dkg cukor 1 teáskanál őrölt fahéj citromlé A morzsához: 10 dkg liszt 5 dkg darált mandula 10 dkg vaj 5 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor Elkészítés: A rebarbarát megmossuk, ha szükséges meghámozzuk, majd 2 centis darabokra vágjuk. Egy edényben a reszelt citromhéjjal, a cukorral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal és a citromlével összekeverjük. Az ízesített rebarbarát egy kör alakú tűzálló tálba öntjük, és a hideg sütőbe tesszük, majd a sütőt 200 fokra melegítjük. Közben a morzsához a hozzávalókat hideg kézzel összegyúrjuk, amíg darabos állagú lesz, aztán hűtőbe tesszük. Amikor a sütő felmelegedett, a rebarbarát kivesszük – ekkorra a rebarbarának jó kis szaftot kell engednie -, majd a morzsát egyenletesen rámorzsoljuk. Az egészet körülbelül 25-30 percig sütjük, addig, amíg a morzsa szépen megpirul. A receptet beküldte: Rumino Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |