| Ratatouille – francia lecsó receptEgytálételek Hozzávalók: 1 nagyobb kaliforniai paprika vagy pritamin paprika 1 nagyobb padlizsán 2 – 3 kisebb zsenge cukkíni 4 - 5 nagyobb zöldpaprika 2 - 3 közepes paradicsom 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva 1 nagy fej vöröshagyma vékonyra szeletelve 2 evőkanál olívaolaj Só Frissen őrölt fekete bors 1 csokor petrezselyem Friss bazsalikom Friss rozmaring Elkészítés: A padlizsánt kockára vágom és besózom, és hagyom állni, hogy a keserű leve kijöjjön, amíg előkészítem a többi hozzávalót. A kétféle paprikát és a cukkínit karikára vágom, a paradicsomot meghámozom és cikkekre vágom. Egy lábasban felhevítem az olajat, rádobom a vékonyra szelt vöröshagymát (finom lilahagymával is), és üvegesre párolom. Hozzáadom a paprikát, a cukkínit, a fokhagymát jól elkeverem. A padlizsánról leöntöm a levet és azt is hozzáadom a többi zöldséghez. Fedő alatt puhára pároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot és ízlés szerinti mennyiségben a fűszereket is. Körülbelül 8 – 10 percig főzzük együtt és még melegen, friss kenyérrel tálaljuk. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |