| Rakott zöldbab darálthússal receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1kg zöldbab 30 dkg darált sertéshús 1 pohár 20%-os tejföl 2 db tojás 1 db vöröshagyma (kicsi) 1 gerezd fokhagyma 2 tk só 2 mk őrölt bors olaj zsemlemorzsa Elkészítés: A zöldbabot sós vízben félpuhára főzzük. (ilyenkor télen én általam eltett üveges zöldbabot használok, amit nem szoktam már főzni)A hagymát felaprózzuk, olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darálthúst, ízesítjük a sóval, borssal és a zúzott fokhagymával, és megpirítjuk. Egy tűzálló tálat pici olajjal kikenünk, a zsemlemorzsából szórunk az aljára egy keveset. A zöldbab felét belesimítjuk, ráterítjük a darálthúst, beborítjuk a zöldbab másik felével. A tejfölt elkeverjük a tojásokkal, ízesítjük pici sóval és ráöntjük a rakottasra. Rászórjuk a maradék zsemlemorzsát. Előmelegített sütőben szépen megsütjük. Tanácsok: Az elkészítés általam alkalmazott másik módja,amikor párolt rízst is teszek a darálthúsra a rétegezéskor. Úgy még laktatóbb, nagyon finom ebéd. A receptet beküldte: siti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |