| Balkáni rakott hús receptHúsételek Hozzávalók: • 8 szelet kicsontozott sertéskaraj v. csirke-, pulykamellfilé • 25 dkg szeletelt bacon szalonna • 3-4 nagyobb burgonya • 3-4 zöldpaprika • 3 közepes paradicsom • 2 fej vöröshagyma • 20-25 dkg sajt (trappista és füstölt vegyesen) • kevés margarin/olívaolaj • só • fehérbors • bazsalikom (sertéshúshoz inkább majoranna) Elkészítés: Egy közepes, mély tepsit vékonyan kikenünk margarinnal v. olívaolajjal, majd lerakjuk a bacon szeleteket. A húst vékony szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk és besózzuk, mindkét oldalukat hirtelen elősütjük, majd a tepsi aljára tesszük. Közben a burgonyákat meghámozzuk, karikára vágjuk, majd pár percig előfőzzük. A zöldpaprikát és a hagymát karikákra vágjuk, a paradicsomot forró vízbe mártva lehámozzuk és felkockázzuk. A hússzeletekre 1-1 rétegben ráteszük a hagymát, burgonyát, paprikát és paradicsomot. A rétegek között mindig kevés sóval, borssal és bazsalikommal/majorannával ízesítünk. Alufóliával letakarva sütőbe tesszük és kb. 30 percig kis lángon majdnem teljesen puhára pároljuk. Ezután a fóliát levesszük, a tetejét reszelt sajttal megszórjuk, és még addig sütjük, amíg a sajt teljesen egybefüggően elolvad a tetején. Kenyérrel és salátával v. savanyúsággal tálalhatjuk. Tanácsok: Nagyon finom, mindig nagy siker. Akár előre össze lehet állítani, jó vendégváró étel. És melegítve is jó! A receptet beküldte: Lilly1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |