Tutireceptek.hu fejléc

Rakott tarhonya sajternyővel recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
15 dkg. füstölt húsos szalonna,
40 dkg. darált hús,
2 evőkanál paradicsompüré,
1 evőkanál ételízesitő,
1 kiskanál majoránna,
1 nagyobb fej vöröshagyma,
őrölt fekete bors,
25 dlkg. tarhonya,
só,
fél vöröshagyma,
néhány szál petrezselyemzöld,
10 dkg. reszelt sajt

Elkészítés:
A szalonnát szeletekre vágjuk, bevagdaljuk és zsirját kisütjük. A zsir felét edénybe tesszük, felforrósitjuk, beleszórjuk a tarhonyát és szalmasárgára piritjuk. A mennyiség kétszeresét valamivel meghaladó mennyiségű vizzel felengedjük,ízesitjük az ételízesitő felével, hozzáadjuk a félbe vágott vöröshagymát, amit a végén kidobunk. Kikent tűzálló tába simitjuk a tarhonya harmadát, majd rásimitjuk a töltelék felét. Újabb réteg tarhonya, majd töltelék kerül rá. A végén tarhonya fedje le az egészet, amit a reszelt sajttal meghintünk.
Előmelegített, forró sütőben 10-15 percig sütjük. Tálaláskor a kisütött szalonnaszeletekkel és kevés apróra vágott petrezselyemmel diszitve tálaljuk. Friss saláta és fehér bor illik hozzá.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás rakott karfiol » Erdélyi rakottas » Lencsepörkölt tarhonyával » Bacon-ös rakott csirkemell
» Diétás rakottkrumpli. » Csokis rakott palacsinta » Francia rakott burgonya » Finom rakott karfiol
» Gurulós tarhonya » Magyaros rakott tarhonya » Tepsis brokkoli (rakott) » Rakott sárgarépa bulgurral
» Darálthúsos rakott zöldbab » Rakott karfiol egyszerűen » Rakott tészta gyümölcsel » Rakott palacsinta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.