| Rakott sárgadinnye receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 kg sárga bélű sárgadinnye, 10 dkg akácméz, 10 dkg darált dió, 2 dl tejszín, 1 evőkanál porcukor, kevés rum Elkészítés: A dinnyét félbevágjuk, kikanalazzuk a magjait, és levágjuk a héját. A húsát felkockázzuk. Egyharmadát mély üvegtál aljára terítjük, meglocsoljuk akácmézzel, és megszórjuk darált dióval. Erre ismét dinnyekockákat rakunk, ugyanúgy mézet csurgatunk rá, és diót hintjük a tetejére. Ezt a műveletet addig folytatjuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A rétegezést dinnyével fejezzük be. Ha nem elég zamatos a dinnye, kicsit feljavíthatjuk, ha kevés rumot is öntünk a rétegek közé. A tálat folpackkal légmentesen lezárjuk, és néhány órára hűtőszekrénybe tesszük. Tálaláskor a rakott sárgadinnyét édes tejszínhabbal díszítjük. Nyári forróságban isteni, hűsítő csemege. Tanácsok: Aki nem szereti a tejszínhabot, tegyen a dinnyekockák tetejére joghurtot. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |