Tutireceptek.hu fejléc

Rakott sárgadinnye recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg sárga bélű sárgadinnye,
10 dkg akácméz,
10 dkg darált dió,
2 dl tejszín,
1 evőkanál porcukor,
kevés rum

Elkészítés:
A dinnyét félbevágjuk, kikanalazzuk a magjait, és levágjuk a héját. A húsát felkockázzuk. Egyharmadát mély üvegtál aljára terítjük, meglocsoljuk akácmézzel, és megszórjuk darált dióval. Erre ismét dinnyekockákat rakunk, ugyanúgy mézet csurgatunk rá, és diót hintjük a tetejére. Ezt a műveletet addig folytatjuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A rétegezést dinnyével fejezzük be. Ha nem elég zamatos a dinnye, kicsit feljavíthatjuk, ha kevés rumot is öntünk a rétegek közé. A tálat folpackkal légmentesen lezárjuk, és néhány órára hűtőszekrénybe tesszük. Tálaláskor a rakott sárgadinnyét édes tejszínhabbal díszítjük. Nyári forróságban isteni, hűsítő csemege.

Tanácsok:
Aki nem szereti a tejszínhabot, tegyen a dinnyekockák tetejére joghurtot.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Virslis rakott cukkini » Zabpelyhes rakott gomba » Spenótos-rukkolás rakottas » Kedvenc spenótos rakottas
» Túrós palacsinta rakottas » Rakott mákos tészta » Rakott hagymás burgonya » Egyszerű rakott csirkemell
» Sárgadinnye leves » Rakott csirke olasz módra » Rakott csirke III. » Rakott gomba.
» Rakott hússzeletek » Libahússal rakott kel » Almás rakott kakaóskalács » Maradékból rakott tészta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.