| Krumplis palacsinta, 2p/db receptHozzávalók: kb. fél kg főtt, áttört burgonya 5p annyi liszt, amennyit a burgonya felvesz, kb 20 dkg, 12p Olaj 3 ek: 9p Összesen:26p/15db= durván 2p/db Elkészítés: A krumplit sózom, borsozom, lehet bele tenni összetört fokhagymát vagy reszelt vöröshagymát is. Összegyúrom annyi liszttel, amennyit felvesz, ez nekem 20 dkg volt, de krumplitól függ. Akkor jó a tészta, ha elég rugalmas, nyújtható. Ha összeállt a tészta, akkor elnyújtom amilyen vékonyra csak tudom. Lekenem a tészta felületét kevés olajjal, összehajtom, mint a pogácsát. Újra elnyújtom, lekenem. Ezt még néhányszor megismétlem. Minél többször nyújtjuk el, annál foszlósabb lesz a palacsinta. Közben nem kell pihentetni a tésztát, de nem baj ha pihen sem. Az utolsó nyújtás után felszeletelem a tésztát. Akkora téglalapokat vágok, ami még belefér a palacsintasütőbe. Ha jól ki van dolgozva a tészta, akkor a rétegek lefoszlanak egymásról, "rongyos" lesz. Palacsintasütőben mindkét oldalát megsütöm, lehet dobálni is. Nekem nem kellett külön olaj a palacsintasütőbe, nem ragadt le. Fokhagymasóval megszórva isteni. Tanácsok: kisgangne receptjét variáltam át! A receptet beküldte: borbalanka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |