Tutireceptek.hu fejléc

Krumplis palacsinta, 2p/db recept

Kategória:


Hozzávalók:
kb. fél kg főtt, áttört burgonya 5p
annyi liszt, amennyit a burgonya felvesz, kb 20 dkg, 12p
Olaj 3 ek: 9p
Összesen:26p/15db= durván 2p/db

Elkészítés:
A krumplit sózom, borsozom, lehet bele tenni összetört fokhagymát vagy reszelt vöröshagymát is. Összegyúrom annyi liszttel, amennyit felvesz, ez nekem 20 dkg volt, de krumplitól függ. Akkor jó a tészta, ha elég rugalmas, nyújtható. Ha összeállt a tészta, akkor elnyújtom amilyen vékonyra csak tudom. Lekenem a tészta felületét kevés olajjal, összehajtom, mint a pogácsát. Újra elnyújtom, lekenem. Ezt még néhányszor megismétlem. Minél többször nyújtjuk el, annál foszlósabb lesz a palacsinta. Közben nem kell pihentetni a tésztát, de nem baj ha pihen sem. Az utolsó nyújtás után felszeletelem a tésztát. Akkora téglalapokat vágok, ami még belefér a palacsintasütőbe.
Ha jól ki van dolgozva a tészta, akkor a rétegek lefoszlanak egymásról, "rongyos" lesz.
Palacsintasütőben mindkét oldalát megsütöm, lehet dobálni is. Nekem nem kellett külön olaj a palacsintasütőbe, nem ragadt le. Fokhagymasóval megszórva isteni.

Tanácsok:
kisgangne receptjét variáltam át!


A receptet beküldte: borbalanka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Juhtúrós palacsinta » Finom palacsinta » Diós, habos palacsinta » Skót palacsinta
» Hamis krumplisaláta » Túrós palacsinta » Krumplis rántotta » Csirkés palacsinta
» Gombás rakott palacsinta » Gombás hal palacsintaágyon » Csavart túrós palacsinta » Gombás palacsinta/tészta
» Mandulás-epres palacsinta » Csokis-banános palacsinta » Almás palacsinta. » Krumplis pite


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.